Waarom is een goed design van belang voor jouw website?

Waarom is een goed design van belang voor jouw website?

Belangrijk is een goed webdesign. Onder webdesign wordt verstaan het vormgeven van websites in het internet. Maar soms wordt de term breder bekeken en betekent het ook de technische ontwikkeling van de site. Waarom is een goed design van je website precies belangrijk? Dit artikel geeft wat meer uitleg.

Van nul naar uitstraling

Een webprogrammeur of webdesigner – de persoon die de website vormgeeft – werkt met een gekozen programmeertaal. Van een witte pagina kan deze persoon met behulp van bijvoorbeeld CSS, Javascript of HTML (dat zijn enkele programmeertalen) een opzet maken hoe een website eruit moet komen te zien. Hij of zij zet tussen de regels ter illustratie dat de achtergrond van de pagina geel moet zijn, de titels zwart en de lopende tekst paars.

En zo maakt een webdesigner je site van niks tot een basis. Echter is een basiswebsite een beetje saai. Dan is het van belang om er meer mee te doen, door bijvoorbeeld afbeeldingen toe te voegen, of animaties. Zo creƫer je meer en meer de uitstraling die je wilt hebben voor je product, via je website.

Maar je uitgestraald product moet ook zichtbaar zijn

Het is natuurlijk van belang dat je product of dienst, dat via je website in de kijker wordt gezet, ook daadwerkelijk terug te vinden is. Door zelf de tekst te kiezen die op je website staat, en bepaalde woorden te herhalen, of je aan bepaalde principes te houden, wordt je website door een zoekmachine als Google hoger in de ranking gezet. En dat betekent dat mensen je product sneller zullen vinden, als zij bijvoorbeeld op een woord (of afbeelding) zoeken binnen Google dat op jouw website toevallig vaak herhaald werd. Deze techniek heeft veel te maken met Search Engine Optimization (SEO). Een SEO-expert kan je hierbij helpen, of als je het zelf wilt doen, zoek dan wat meer informatie op via het internet (er zijn tal van sites die je hierbij kunnen helpen).

Kortom, een goed design is belangrijk voor je website. Enerzijds zal je website er dynamisch en vernieuwend uitzien, anderzijds vergroot een goed gekozen design met de juiste woordherhalingen en teksten of afbeeldingen de kans dat jouw product of dienst sneller gevonden wordt binnen een zoekmachine als Google. Het is dus wezenlijk om er voldoende aandacht aan te besteden, enerzijds om je te verdiepen in het vormgeven van een website (of huur er een webdesigner voor in), anderzijds om te bekijken wat SEO is en ook daar eventueel een expert voor in te schakelen, als het niet je ding is om dit zelf verder te doen. Al bij al lonen al je inspanningen zeker de moeite.

Reacties zijn gesloten.