SEO tips voor startende webistes

SEO tips voor startende webistes

Voor startende websites is het belangrijk om volk naar hun site te lokken. Via seo of search engine optimisation kan je je ranking in google verbeteren. Mensen zoeken woorden op google. Aan de hand van deze zoekwoorden rangschikt google de verschillende sites. Met seo tips kan je hoger op deze rangschikking komen. Dit is weer belangrijk om mensen aan te trekken voor jouw site of webshop.

Seo tips

Zoektermen zijn belangrijk:

Bij het schrijven van je site is het belangrijk om in je achterhoofd al een aantal zoektermen te hebben. Wat is het belangrijkste van je site en waar wil je dat mensen op klikken. Ter voorbereiding kan je zelf even google testen met de zoekwoorden die je al had bedacht. Zo kan je nagaan wie je concurrentie is en /of jouw term weinig of veel gezocht wordt. Gebruik je zoektermen ook een aantal keer in je site zelf.

Een goede titel: Een goede titel voor je site is al de helft van het werk bestaat. Hierbij vraag je je af wat mensen specifiek zoeken als ze jouw site bezoeken.

Kopjes en tussenkopjes gebruiken:

Htlm gebruiken wordt eerder opgepikt door Google dan andere sites die dit niet doen. Het is belangrijk om hoger in de ranking te komen als je gebruik maakt van kopjes en tussenkopjes.

Afbeeldingen:

Afbeeldingen gebruiken op de site is ook positief voor mensen te lokken.

Meta title en meta description:

Meta title is de titel van je pagina. De meta title wordt opgepikt door de zoekmachine en is belangrijk om bezoekers aan te brengen.

Met description is een korte beschrijving van je pagina. In deze beschrijving zet je kort wat mensen op jouw site kunnen zoeken en vinden. Hierin plaats je best één van je zoektermen.

Links gebruiken:

Door het gebruik van links naar een vorig bericht of een andere pagina is interessant voor Google. Daarmee kan je ook hoger scoren bij Google of andere zoekmachines.

Lange teksten zijn ook interessant:

Schrijf teksten van meer dan 500 woorden zodat je interessant genoeg gevonden wordt door Google. Meerdere teksten worden geapprecieerd in de ranking.

De snelheid van je site: Met de snelheid van je site bedoelen we dat de bezoeker niet te lang moet wachten tot je artikel volledig tevoorschijn komt. We leven in digitaal tijdperk en alles moet snel gaan.

Regelmatig updaten:

Schrijf regelmatig een nieuw bericht op je site. Dit houdt je site hoger in de lijst van Google.

Reacties zijn gesloten.